Termelési kapacitás bővítése pályázat

A kedvezményezett neve: Nutrikon Kft.

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Nutrikon Kft.-nél.

A szerződött támogatás összege: 62.157.352 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás története 1999-ig nyúlik vissza, ugyanis ekkor alakult a vállalkozás jogelődje, a Növ-Kör Kft. Az évek során a piaci igényekhez igazodva a vállalkozás életében többszöri változások (tulajdonosi szerkezet, névváltozás) következtében jött létre a mai Nutrikon Kft.

A cég fő tevékenységi köre műtrágya gyártása, mikrogranulált és folyékony starter műtrágyák gyártása. A most megvalósult fejlesztésnek köszönhetően a társaság piaci lehetőségei kerültek megerősítésre azzal, hogy bővíteni tudtuk kapacitásunk mellett az előállított termékek körét. Mindezt úgy tudtuk megvalósítani, hogy az új termékeink erősítik a meglévő termékek piaci pozícióját. A beruházás következtében granulált talajfertőtlenítővel és gyomirtóval, illetve folyékony gyomirtóval tudtuk kibővíteni termékkínálatunkat.

 

A beszerzett eszközök, berendezések a termelési tevékenységünk következő részegységeihez kapcsolódóan kerültek beszerzésre: termékek gyártása, alapanyag-tárolás és anyagmozgatás, minőség-ellenőrzés és környezetvédelmi előírások betartása. A megvalósított fejlesztésnek köszönhetően a termelési kapacitásunk bővítése mellett a cég által kínált termékskála bővítése is megvalósult.

 

A projekt tényleges befejezése: 2016.02.26.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-14-2014-00291