Radistart® Turbo

NPK tartalmú összetett mikrogranulált starter műtrágya, talaj- és növénykondícionáló anyagokkal, cinkkel, egyéb mezo- és mikroelemekkel dúsítva

Engedélyszám: 02.5/10412-3/2010, 04.2/6592-2/2012

 

Összetétel:

Makroelemek:
Nitrogén (N) 4,5%
Foszfor (P) 10,5%
Foszfor-pentoxid (P2O5)  24,0%
Kálium (K) 1,3%
Kálium-oxid (K2O) 1,5%
Mezoelemek:
Kalcium (Ca)  2,1%
Kalcium-oxid (CaO) 3,0%
Magnézium (Mg) 0,9%
Magnézium-oxid (MgO) 1,5%
Kén (S)   2,0%
Kén-trioxid (SO3) 5,0%
Mikroelemek:
Cink (Zn)  2,0%
Amalgerol®   10,0%

A Radistart® Turbo szerves és ásványi komponenseket tartalmazó talajkondícionáló készítmény. A termék vízoldható ammónium- és kálium-foszfátot, mezo- és mikroelemeket, riolittufát, valamint a talaj mikroszervezetei számára könnyen hasznosítható szerves anyagokat tartalmaz. A Radistart® Turbo egyesíti a magas vízoldható foszfortartalmú startertrágyák és a talajkondícionáló készítmények előnyeit. A termékbe beépített szerves anyagok (Amalgerol®) hatására a talajmikróbák aktivitása jelentősen megnő, a talajban elszaporodnak az ott őshonos bontási és feltárási folyamatokat végző mikroszervezetek, melyek felszaporodása a talajszerkezet javulását és a felvehető tápanyagok szintjének növekedését eredményezi. A vízoldható foszfátok és a talajmikróbák tevékenységének eredménye a nagyobb gyökérzet, a gyorsabb kezdeti fejlődés, a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz (hideg, letömörödött, laza szerkezetű vagy magas mésztartalmú talaj, aszályos időjárás) való gyorsabb alkalmazkodás.

 

Felhasználások és dózisok:

Kultúra

Dózis, felhasználási javaslat

Kukorica, napraforgó, cukorrépa, szója, bab, borsó

15–25 kg/ha, vetéssel egy menetben vagy tápkultivátorral kiszórva

Gabonafélék, rizs, cirok, repce

20-40 kg vetéssel egy menetben kiszórva

Állókultúrák, szőlő, gyümölcs

16-60 g/tő telepítéskor az ültető gödörbe kiszórva

Szántóföldi zöldségfélék

40-60 kg/ha, vetéssel vagy palántázással egy menetben kiszórva

Zöldségfélék

zárt termesztő berendezésben 60-90 kg/ha, vetés vagy palántázás előtt a talaj felületére szórva és bedolgozva a talajba

Üvegházi földkeverék

600-1000 g/m3, vetés vagy palántálás előtt egyenletesen keverjük el a készítményt a közeggel

 

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást!

 

Figyelem! A starter műtrágya felveszi a levegő nedvességét, ezért a napi vetés befejezését követően a maradék startert a mikrogranulátum szóró adapterből ki kell üríteni, a bontott zsákokat gondosan le kell zárni! A startert mindig közvetlenül a felhasználás előtt, a szántóföldön kell az adapterbe tölteni, mert hosszú úton történő rázkódás hatására a tartályban a kisebb szemcsék összeállhatnak, ami nehezítheti a kijuttatást. Mivel a mikrogranulált starter fajsúlya különbözik bármely más mikrogranulátumok (pl. talajfertőtlenítő szerek, más starterek) fajsúlyától, a vetés megkezdése előtt a mikrogranulátum szórón a helyes dózis beállítása érdekében forgatási próbát kell elvégezni a gépkönyv ajánlása szerint! A helytelen, illetve nem megfelelő beállítás a kijuttató berendezés eltömődését, illetve túlkopását eredményezheti! Mivel a Radistart® Turbo műtrágya fajsúlya különbözik bármely más mikrogranulátumok (pl. talajfertőtlenítő szerek) fajsúlyától, azokkal összekeverve, együtt egy tartályból nem juttatható ki, mivel a termékek a vetés során történő rázkódásoktól a fajsúly különbségek miatt szétválhatnak, és így a szóráskép egyenetlen lesz! Az ilyen nem előírásszerű használatokból eredő károkért sem a gyártó, sem a forgalmazó nem vállal felelősséget!

Kiszerelés: 15 kg-os PE zsák, 720 kg/raklap

 

A termék magyarországi kereskedelmi forgalmazását a Cheminova Magyarország Kft. végzi, kérjük további információkért kattintson IDE.